Näin laihdut nopeasti

Oiva Apteekki

|

|

3 min

Moni haaveilee nopeasta ja helposta painonpudotuksesta. On olemassa monia keinoja, joiden avulla painoa voidaan tosiaan saada nopeastikin pois, jopa pysyvästi. Kyse ei siis tarvitse olla kertaluontoisesta kuurista, jossa paino tulee yhtä nopeasti takaisin kuin se on lähtenytkin. Pienillä korjauksilla ja liikkeillä on mahdollista saada selkeä muutos omaan ulkomotoon vain muutamassa viikossa. Jos kuitenkin havittelet isompaa painonpudotusta, on projektia syytä jatkaa sen jälkeenkin.

Kun teet samanaikaisesti useamman muutoksen elintapoihisi, oli kyse sitten ruokavaliosta, liikunnasta tai siitä, miten hyvin nukut, voivat ne yhdessä vaikuttaa merkittävästi painoosi nopealla aikataululla. Varsinkin alussa, kun suurimmat pahat jätetään pois ja liikuntaa lisätään lähtevät nesteet liikkeelle ja aineenvaihdunta käynnistyy.

Muutoksen huomaa yleensä omassa olossa ja ulkonäössä jo viikossa tai jopa muutamassa päivässä. Riippuen omasta lähtötilanteesta. Kun tehdään useampi muutos kerralla, on laihtuminen periaatteessa varmaa. Ruokavalion muutoksella, liikunnan lisäämisellä ja paremmilla yöunilla voidaan saada aikaan huomattava muutos, joka voi motivoida jatkamaan hyvällä tiellä, laihtumaan lisää ja pitämään kilot poissa.

On siis olemassa monia keinoja saada paino putoamaan nopeastikin. Tämä voi olla hyvä alku kokonaisvaltaiselle elämäntapa muutokselle, ja kesästäkin saatetaan päästä vielä nauttimaan hieman hoikemman varren kera. Seuraavaksi tarkastellaan, millaisia keinoja on olemassa nopealle painonpudotukselle.

10 tapaa miten onnistut laihduttamisessa nopeasti

 1. Pienennä annoskokoa: yksi valtavan tehokas keino omien annoskokojen pienentämiseen on vaihtaminen pienempään lautaseen. Näin huijaat hieman omaa silmää, sillä sinulle tulee vaikutelma, että syöt koko lautasen täydeltä.
  Todellisuudessa syöt kuitenkin entistä vähemmän, koska pienemmälle lautaselle ei mahdu yhtä paljon ruokaa. Annoskokojen pienentäminen on usein olennainen tekijä laihduttamisessa, varsinkin jos kiloja halutaan saada nopeasti pois.
 2. Huolehdi säännöllisestä ateriarytmistä: laihtumisen toivossa ei missään nimessä kannata alkaa jättämään aterioita väliin. Joskus voit korvata varsinaisen aterian keitolla tai proteiinijauheesta sekoitettavalla juomalla, mutta muista kuitenkin antaa keholle ravintoa säännöllisesti 4-5 kertaa päivässä. Tämä pitää aineenvaihdunnan käynnissä ja rasva palaa.
  Yhdistettynä sopiviin annoskokoihin on tämä lyömätön yhdistelmä nopeasti painoa pudottaessa. Jos keho saa liian vähän ravintoa menee se ajansaatossa niin sanotulle säästöliekille, jolloin painon pudottaminen saattaa myöhemmin vaikeutua.
 3. Liiku enemmän: liikunnan lisääminen on olennainen osa laihduttamista. Kannattaa panostaa etenkin lihaskuntoa kehittäviin lajeihin, tietenkään unohtamatta kestävyysliikuntaa. Lihaskunto on kuitenkin kaikkein olennaisin tekijä laihduttajan kannalta.
  Älä aloita liikuntaharrastusta kuitenkaan liian rajusti ja muista arvostaa myös hyötyliikuntaa sekä arjen aktiivisuutta. Oman aktiivisuustason ylläpitäminen pitkin päivää tehostaa aineenvaihduntaa ja nopeuttaa laihtumista.
 4. Muista lepo ja hyvä uni: levon ja unen merkitystä ei voisi tarpeeksi korostaa laihdutuksen yhteydessä. Unirytmin tasaamisen tueksi voi ottaa esimerkiksi melatoniinin.
 5. Lisää kasvisten määrää: kasvisten määrän lisääminen vaikuttaa positiivisesti painonpudotukseen. Se lisää kylläisyyden tunnetta ja syömällä monipuolisesti erilaisia kasviksia, voidaan vähentää muiden ruoka-aineiden syömistä sopivassa määrin.
  Huolehdi siis, että jokaisella pääaterialla puolet lautasestasi täyttyy kasviksilla. Samalla saat keholla välttämättömiä ravintoaineita ja vitamiineja.
 6. Unohda sokeriset juomat: laihduttajan kannattaa ihan tyystin unohtaa kalori- ja sokeripitoiset juomat. Niistä tulee turhia kaloreita ja sokeria. Jos juot paljon erilaisia virvoitusjuomia, saata yllättyä kuinka paljon niiden jättäminen pois vaikuttaa painonpudotukseen.
 7. Juo vettä: vesi on paras tapa huuhdella pois ylimääräisiä kuona-aineita kehosta. Varsinkin laihdutuksen alussa nesteet saattavat lähteä voimakkaasti liikkeelle, joten veden juominen on tärkeää laihdutuksen aikana.
  Pikkunälät saattavat myös kaikota kokonaan, kun muistat juoda vettä säännöllisin väliajoin. Ei kannata unohtaa tätä tärkeää sääntöä etenkään kesällä, jolloin veteen voi olla hyvä lisätä elektrolyyttejä.
 8. Löydä kohtuus: aivan totaali kieltäytyminen ei välttämättä ole hyväksi laihdutuksessa. Kannattaa siis jo alusta alkaen opetella kohtuus niin herkuissa kuin esimerkiksi alkoholin suhteen.
  Vapaalla voi syödä hieman joustavammin mutta jos koko viikonloppu vedetään kaksin käsin kaikkea mahdollista, vesittyy koko laihdutusprojekti tyystin. Alussa voit vaikka suoda itsellesi yhden herkkuhetken viikossa, jotta painonpudotus olisi mahdollisimman suuri.
 9. Korvaa ateria smoothiellä: painonpudotukseen voi saada todellista tehoa, mikäli silloin tällöin korvaat aterian superterveellisellä smoothiellä. Ruoansulatus saa samalla pienen tauon ja tämä voi vaikuttaa positiivisesti aineenvaihduntaan. Tällöin myös laihtuminen on nopeampaa. Älä kuitenkaan tee tätä liian usein, sillä on tärkeää myös syödä kunnon aterioita, jotta nälkä ei myöhemmin yllätä.
 10. Vähennä hiilihydraatteja, suolaa ja sokeria: näiden ruoka-aineiden minimoiminen aiheuttaa alussa usein nopean painonpudotuksen. Aluksi etenkin nesteet lähtevät liikkeelle, mikä voi jo itsessään tuoda ison eron niin omaan oloon kuin ulkomuotoon. Muista kuitenkin nauttia hyviä suoloja kuten Himalajan suolaa ja puhdistamatonta merisuolaa. Suolat ovat tärkeitä kehon optimaaliselle toiminnalle mutta prosessoidut ruoat kannattaa kuitenkin jättää tyystin väliin.
  Lisäaineet, ylimääräinen suola ja sokeri ovat omiaan aiheuttamaan turvotusta ja sotkemaan aineenvaihduntaa. Syö siis mahdollisimman puhtaasti ja aitoja raaka-aineita, mikäli haluat pudottaa painoa nopeasti.

Muista nämä kun haluat laihtua nopeasti

Omia elämäntapoja kannattaa lähteä kartoittamaan kokonaisvaltaisesti. Mieti onko ruokavaliosi kunnossa, liikutko säännöllisesti ja saatko tarpeeksi lepoa ja unta. Jos ongelmasi on esimerkiksi unen puute, ei sitä voi korjata syömällä oikein.

Hyvä uni on tärkeä edellytys onnistuneelle painonpudotukselle, koska unenpuute vaikuttaa hormoneihin ja yleiseen vireystilaan niin paljon. Luonnollisesti unenlaatuun voi vaikuttaa esimerkiksi kamomilla-uutteella. Omaan hyvinvointiin ja tasapainoiseen elämään kannattaa panostaa, sillä silloin olosuhteet ovat otolliset myös painonpudotukselle.

Äläkä unohda iloa. Ilon kokeminen joka päivä on nimittäin aivan mielettömän tärkeä raaka-aine jo ihan oman motivaationkin kannalta. Mikäli teet asioita hymyssä suin, on onnistuminen paljon todennäköisempää.