Lentoemäntädieetti

Oiva Apteekki

|

|

2 min

Lentoemäntädieetin kerrotaan syntyneen Amerikassa aikoina, jolloin lentoemäntä ei saanut ylittää tiettyä painorajaa. Nimestään huolimatta lentoemäntädieetti sopii myös raavaille miehille, jotka haluavat pikadieetin avulla nopeita tuloksia. Tämä neljän päivän pikakuuri perustuu suurimmaksi osaksi nesteenpoistoon. Dieetin päätyttyä on pidettävä vähintään kuukauden tauko, sillä dieetti on hyvin rankka elimistölle.

Dieetti voi olla hyvä startti isommalle elämäntapamuutokselle ja pysyvään painonhallintaan.

Dieettiin kuuluvat ruoka-aineet ovat pääasiassa vähähiilihydraattisia ja proteiinipitoisia, mikä myös auttaa edistämään kylläisyyttä ja pitämään näläntunteen pidempään poissa. Tarkasti annettua ruokavaliota noudattamalla luvataan merkittäviä tuloksia hyvin lyhyessä ajassa: painon pitäisi pudota 2-4 kg neljässä päivässä.

Annettuja ohjeita tulee noudattaa täsmällisesti, jotta päästään optimaaliseen lopputulokseen. Lopullinen pudotettujen kilojen määrä on aina kuitenkin joissain määrin yksilöllistä riippuen myös laihduttajan omasta lähtöpainosta ja ylipainon määrästä.

Lentoemäntädieetistä esiintyy useita eri versioita. Dieetin runko on kuitenkin aina sama: aamiaiseksi greippiä, lounas ja päivällinen ovat erittäin kevyitä. Mausteeksi vain yrttejä ja pippuria, ei suolaa. Vettä tulee juoda päivän aikana runsaasti. Dieetin aikana ei luonnollisestikaan saa nauttia alkoholipitoisia juomia.

Uusi VS Vanha lentoeämäntädieetti

Lentoemäntädieetistä esiintyy useita eri versioita. Dieetin runko on kuitenkin aina sama: aamiaiseksi greippiä, lounas ja päivällinen ovat erittäin kevyitä. Mausteeksi vain yrttejä ja pippuria, ei suolaa. Vettä tulee juoda päivän aikana runsaasti.

Dieetin aikana ei luonnollisestikaan saa nauttia alkoholipitoisia juomia.

Tärkeä muistaa

Noudata lentoemäntädieetin ruoka-aineiden järjestystä ja määriä. Syö vain dieetin mukaiset ateriat. Muuten kalorimäärä kasvaa, eikä dieetti toimi.
Juo runsaasti vettä – vesi täyttää vatsasi, etkä tunne oloasi niin nälkäiseksi.
Mausta ateriat yrteillä ja pippurilla, älä käytä suolaa.

Dieettiä ei suositella munuais- tai maksavaurioista kärsiville. Muutenkin sinun tulee olla täysin terve ennen dieetin aloittamista.

Lentoemäntädieetti ruokavalio

Dieettiohje:

Aamiainen on joka päivä samanlainen: puolikas greippi, kahvia tai teetä ilman maitoa ja sokeria.

1. päivä

Lounas: noin 200 g keitettyä kalaa tai purkki tonnikalaa veteen säilöttynä, salaattia, tomaattia ja omena.

Päivällinen: 2 keitettyä kananmunaa, 170 g vihreitä papuja ja puolikas greippi. Lämmitä pavut, muserra toinen muna päälle ja mausta miedosti yrteillä.

2. päivä

Lounas: noin 200 g broilerinlihaa, salaattia ja 1 ½ dl tomaattimehua.

Päivällinen: kukkakaalia ja kurkkua, kumpaakin noin 1 ½ dl, ja 170 g vihreitä papuja. Jälkiruoaksi ananasta omassa liemessään.

3. päivä

Lounas: grillattu rasvaton jauhelihapihvi (125 g), pieni sellerinvarsi, salaattia ja omena.

Päivällinen: ½ grillattua broileria, tomaatti, 1 ½ dl sokeroimatonta ananasmehua.

4. päivä

Lounas: 2 kovaksi keitettyä kananmunaa ja vihreitä papuja, 1 ½ dl tomaattimehua.

Päivällinen: noin 200 g:n kokolihapihvi valmistettuna ilman rasvaa, tomaatti, salaattia, 1 ½ dl ananasmehua.

Muista nämä:

Noudata ruoka-aineiden järjestystä ja määriä. Et saa syödä muuta kuin mitä dieetin ohjeissa neuvotaan. Omenat ja mehut voit nauttia iltapäivän välipaloina.
Voit käyttää annosten mausteena yrttimausteita ja pippureita, ei suolaa.

Dieetti turvallisuus

Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tiedoksi ja se ei korvaa ammatillista neuvontaa tai arviointia. Ennen minkään ruokavalion, lisäravinteen tai luontaistuotteen aloittamista on välttämätöntä konsultoida terveydenhuollon ammattilaista, kuten lääkäriä tai ravitsemusterapeuttia, joka voi arvioida yksilölliset tarpeesi ja mahdolliset riskit. Jokaisen henkilön terveydentila ja tarpeet ovat yksilöllisiä, ja mitä toimii yhdelle ihmiselle, ei välttämättä toimi toiselle. Käytä aina harkintaa ja pyydä asiantuntija-apua ennen uusien terveyteen liittyvien päätösten tekemistä.